Viggo Kavermann's profile

Mijn Ontwikkeling Als Student Bij SiNTLUCAS

Mijn Ontwikkeling Als Student Bij SiNTLUCAS
Leerdoel: Leer nieuwe programma's te gebruiken, zoals Autodesk Maya, Substance 3D Painter, Substance 3D Designer, Unreal Engine 5, etc.
Opdrachten:

- Belichting in 2D
- Website ontwerpen
- Experimenteren met Unreal Engine 5
Focusgebieden:

- Onderzoeken
- Vormgeven
- Zelfontwikkeling
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opdracht #1 - Belichting in 2D
Opdracht: Ontwerp en teken een karakter in Adobe Photoshop dat past bij de VPS-opdracht, en voeg vervolgens belichting toe zodat het karakter 3D lijkt.
Focus: Bij deze opdracht heb ik mijn focus gelegd op het vormgeven en zelfontwikkeling.
Ik werk het concept onderscheidend en aansprekend uit volgens vormgeefprincipes, ik heb de aliens en de tekst bovenaan de poster toegevoegd om het eindwerk nog sprekender te maken, zodat het een beetje een duidelijker verhaal had. Hiervoor heb ik Photoshop ingezet, waarbij ik specifiek het shaden (belichten) goed heb leren kennen.
Ook heb ik teruggekeken op mijn oude iteraties van het werkstuk om te kijken wat ik nog kon verbeteren.
Poging #1:
Feedback: Het eindresultaat is een beetje wazig, en de schaduwen zijn lastig te zien.
Probeer om de burn en dodge kwasten te gebruiken om donkere en lichte kleuren toe te voegen in plaats van gebruik te maken van een witte en een zwarte bovenlaag.
Poging #2:
Feedback: Er is een groot contrast tussen waar de oceaan eindigt en waar de lucht begint.
Probeer om een gradiënt te gebruiken voor de oceaan zodat het verloop tussen de twee wat zachter is.
Poging #3 (Eindresultaat):
Proces:
Reflectie op de feedback: De feedback heeft heel veel geholpen.
Ik wist van tevoren niet dat de burn en dodge kwasten zo werkten, in mijn hoofd dacht ik eerst namelijk dat ze een plaatje er alleen maar warmer of kouder uit zouden laten zien. Nu dat ik beter begrijp wat ze precies doen kan ik een hoop taken veel makkelijker en sneller voltooien, en kan mijn eigen werk ook betere kwaliteit worden.
Bepaalde details zoals het contrast tussen de oceaan en de lucht vielen mij helemaal niet op, ik dacht juist dat een harder contrast beter was, maar toen mijn docent mij liet zien hoe het er met een gradiënt uit zag, wist ik meteen dat het beter kon.
Verbeterpunten: Het gras en de vloer lijken nog erg plat, die twee onderdelen hadden nog beter gekund.
Ik had toen ik deze opdracht had gemaakt nog geen handige manier bedacht om die twee onderdelen goed te kunnen belichten binnen de tijd, dat is iets waar ik in de toekomst dus nog wel naar zou kunnen zoeken, simpele methodes ontdekken om moeilijke taken snel te kunnen voltooien.
Opdracht #2 - Een Leerzame Website Ontwerpen
Opdracht: Ontwerp een functioneel prototype van een leerzame mobiele website in Adobe XD voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud.
Focus: Bij deze opdracht heb ik mijn focus gelegd op het onderzoeken en vormgeven.
Ik heb onderzocht welke leerzame websites er al ware, en heb mijn werk daar voor een deel vanaf kunnen baseren.
Ook heb ik in meerdere stappen verschillende prototypes gemaakt die iedere stap stukje bij beetje werden uitgewerkt tot een volledig eindproduct.
Poging #1:
Feedback: De welkom pagina lijkt nog een beetje leeg, je kan misschien iets zoals een plaatje of een profielfoto toevoegen om de pagina wat meer op te vullen.
Ook kun je sommige knoppen, zoals de inlogknop en de registreerknop, nog van grootte veranderen, daardoor kun je ze makkelijker van elkaar onderscheiden, vallen ze beter op en trekken ze de aandacht van de gebruiker wat beter.
Poging #2:
Feedback: De verdeling van de knoppen ziet er nu prima uit, maar je kan alsnog wat dunne lijntjes toevoegen om bepaalde onderdelen van een pagina nog beter van elkaar te kunnen onderscheiden.
Ook is het handig als je belangrijke knoppen een opvallendere kleur geeft dan de rest van de knoppen, dan is het wat makkelijker voor de gebruiker om de website te kunnen navigeren.
Poging #3 (Eindresultaat):
Proces:
Resultaat: https://xd.adobe.com/view/15ffcaa4-2732-4781-8b4f-50c9f549f6f1-40ac/
Reflectie op de feedback: De feedback heeft mij heel veel geholpen om mijn prototype te verbeteren.
Ik wist van tevoren niet dat knoppen een verschillende grootte geven ervoor zorgt dat ze beter van elkaar kunnen worden onderscheiden, zonder de tip van de leraar was ik hier zelf waarschijnlijk niet zo snel op gekomen.
Ook hebben de kleine "quality of life" tips veel geholpen, zoals het toevoegen van dunne lijntjes en knoppen verschillende kleuren geven. Hierdoor is alles een groot stuk duidelijker geworden, en ziet mijn eindwerk er een stuk professioneler uit.
Verbeterpunten: Alle pagina's hebben nu precies dezelfde kleur. Als ik de pagina's had verdeeld in groepjes en ieder groepje zijn eigen kleur had gegeven, of als ik iedere achtergrond iets anders had ingericht, dan zouden de pagina's wat unieker zijn van elkaar en ook nog extra beter kunnen worden onderscheiden.
Ook had ik bepaalde knoppen nog met elkaar kunnen samenvoegen, zoals de menuknop en de optieknop, zodat het User Interface nog iets simpeler zou zijn en gebruikers minder in de war zouden raken.
Als laatste had ik nog wat meer dropschaduwen kunnen toevoegen aan sommige knoppen zodat ze beter opvallen.
Ik zou voortaan dus kunnen proberen om vergelijkbare dingen een beetje te kunnen veranderen of samenvoegen, zodat ze beter van elkaar kunnen worden onderscheiden, terwijl mensen dan nog steeds wel een soort van verbinding/relatie kunnen zien. Zo ontstaat er dan minder verwarring voor de gebruikers.
Opdracht #3 - Experimenteren Met Unreal Engine 5
Opdracht: Maak kennis met Unreal Engine 5 door 3D-modellen, PBR-materialen en raytraced graphics te maken.
Focus: Bij deze opdracht heb ik mijn focus gelegd op zelfontwikkeling.
Ik laat zien dat ik open sta om te leren, ik maak gebruik van nieuwe programma's waar ik nog niet bekend mee ben om nieuwe technieken te kunnen ontdekken. Hiervoor doe ik ook onderzoek in het programma zodat ik een beter idee kan vormen van wat ik kan gebruiken voor welk doel.
Poging #1:
Feedback: De schaduwen in de reflecties zijn nog erg donker, ook is alles erg pixelated en lijken sommige donkere omgevingen in de reflecties nogal erg vlekkerig. Het kristal blok lijkt ook een beetje te gloeien, terwijl dat niet de bedoeling is.
Probeer er voor te zorgen dat de reflecties wat preciezer worden berekend, zodat je een realistischer resultaat krijgt.
Poging #2:
Feedback: De reflecties en materialen zijn nu een stuk beter, maar alles is nog steeds erg pixelated.
Probeer een andere Anti-Aliassing methode te kiezen, zodat deze vierkantige randen gladder worden gemaakt, dan lijkt alles een stuk scherper.
Poging #3 (Eindresultaat):
Proces:
Resultaat:
Reflectie op de feedback: Voor deze opdracht had ik al wel een idee van wat voor feedback ik zou kunnen ontvangen, een hoop van de verbeterpunten die door mijn docent werden genoemd had ik namelijk ook al zelf opgemerkt, alleen wist ik niet meteen hoe ik ze op kon lossen.
De tips die mijn docent gaf om bijvoorbeeld naar de Anti-Aliassing opties te kijken hielp hierbij wel een hoop, ik dacht namelijk dat er maar een van die opties was in verschillende sterktes, maar het blijkt dus dat dat niet zo was, en zonder de tip van de docent had ik dat waarschijnlijk niet zo snel ontdekt.
Verbeterpunten: Ik zou de volgende keer vaker kunnen kijken naar de opties en gereedschappen die ik al ken, zo kan ik misschien nieuwe dingen ontdekken op plekken waar ik normaal gesproken niet zo snel zou zoeken.
Hierdoor kan ik in de toekomst veel tijd besparen, en kan ik ook mijn kennis over bepaalde aspecten van een deel van een programma uitbreiden, zodat ik veel professioneler kan werken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Conclusie: De leerdoelen die ik de vorige periode heb opgesteld, het leren van nieuwe programma's, heb ik voor mijn gevoel best goed kunnen bereiken.
Ik heb nu voornamelijk veel met Adobe Photoshop, Adobe XD en Unreal Engine 5 gewerkt, waarvan de laatste twee compleet nieuw zijn voor mij.
Ik heb voor mijn gevoel best wel veel over deze programma's geleerd, en kan ze nu op een stevig beginnersniveau gebruiken. Ik ken alle basiselementen, in kan makkelijk navigeren door de User Interfaces, en ik kan goed instructies volgen zonder dat ik over iedere stap een vraag moet stellen.
Op het moment heb ik alleen nog maar een beginnersniveau aan kennis over deze programma's, dus er zijn nog een hoop andere dingen die ik zou kunnen leren om mijn vaardigheden uit te kunnen breiden.
Leerdoelen voor in de toekomst:

- Simpele methodes ontdekken om moeilijke taken snel te kunnen voltooien.
- Eindwerken vereenvoudigen zodat ze minder verwarrend zijn voor het publiek.
- Graaf vaker wat dieper door de dingen die je al kent zodat je nieuwe dingen kunt ontdekken.
Mijn Ontwikkeling Als Student Bij SiNTLUCAS
Published:

Mijn Ontwikkeling Als Student Bij SiNTLUCAS

Published: